PREMIERA: Viziunea PHI Darmstadt, expusa la conferinta din 24 mai

Cu prilejul lucrarilor Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016, eveniment ce se desfasoara la data de 24 mai a.c. in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, ca noutate, va fi prezentata conceptia specialistilor reputatei organizatii de prestigiu international in domeniul atestarii si promovarii caselor pasive, Passivhaus Institut (PHI), din Darmstadt - Germania.  
Astfel, expunerea arh. Dragos-Ionut Arnautu, reprezentant al bine-cunoscutului institut german, va reliefa auditoriului cele mai noi aspecte referitoare la sustenabilitatea aplicata in arhitectura si legatura stransa intre geometria arhitecturala si eficienta energetica a cladirilor.
Explicand succint subiectul prezentat, intitulat „Cladirile pasive - sustenabilitate aplicata”, specialistul PHI Darmstadt a subliniat ca „relatia dintre imobil si energia utilizata este rezultatul unei ecuatii cu trei variabile: iluminarea naturala, incalzirea pasiva, precum si racirea pasiva. Acesti trei factori pasivi sunt extrem de importanti, deoarece manifesta o influenta majora asupra formei arhitecturale. Integrarea cerintelor tehnice si functionale ale arhitecturii pasive intr-un concept estetic satisfacator reprezinta, in consecinta, atat o provocare, cat si o oportunitate. Prin dialog direct, cu prilejul conferintei, vom aduce o contributie activa in directia atingerii acestui scop”.
Referindu-se la oportunitatea organizarii unor evenimente axate pe subiecte de stricta actualitate, cum sunt cele legate de dezvoltarea durabila in constructii si de eficienta energetica, arh. Dragos Arnautu a mai precizat: „Ma bucur sa vad ca interesul in ceea ce priveste eficienta energetica a imobilelor si arhitectura sustenabila creste in Romania. Urmaresc cu deosebita atentie demersurile intreprinse de organizatorii conferintelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra, in domeniul promovarii conceptelor de dezvoltare durabila si eficienta energetica, deoarece acestea reprezinta un bun prilej de informare a operatorilor pietei din Romania, ce se intrunesc anual pentru a dezbate aceasta problematica de o complexitate deosebita. De altfel, sunt un membru activ al acestei miscari internationale, ce promoveaza sustenabilitatea in arhitectura si constructii. Totodata, imi face o deosebita placere sa ma implic in diverse proiecte din tara, pe marginea subiectelor discutate cu ocazia derularii evenimentelor”.

PARTENERI INSTITUTIONALI

OAR
CIROM
AICPS
FPSC
ADUC
CNI
ARACO
RGBC
CTDS
PPTT
AHK
PSC
APIVMR
ROENEF
OER
OAER
ROMEPS
PRO-NZEB
AAECR
mfe
ECONET
BPIE
APMCR
UAUIM
UTCB
SIEAR
ASI
AIIR
AIVR
ARCA
PREFBETON
PROBCA
CSOC
FGS

ORGANIZATORI

Agenda
FEREASTRA
DEPARTAMENT ORGANIZARE: Adresa: Str. Ienachita Vacarescu 17, Sector 4, Bucuresti; Tel./Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17; E-mail: office@agendaconstructiilor.ro
© Copyright 2007-2024 EURO-Constructii & EURO-Fereastra.
Click aici pentru revocare consimțământ Cookie