Inca de la prima editie a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, subiectul cladirilor cu un consum energetic apropiat de zero (Near Zero Energy Buildings - NZEB), ce reprezinta viitorul in acest domeniu de activitate, mai ales ca modelul respectiv este impus de Comisia Europeana, a suscitat interesul participantilor. Astfel, nici la cea de-a cincea editie a evenimentului, programata sa se deruleze la data de 24 mai 2016, incepand cu ora 8.00, in Sala Atlas a hotelului Radisson Blu, din Capitala (in paralel cu lucrarile Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra, aflate la editia a opta), tema respectiva nu va lipsi din agenda celor peste 300 de participanti.
Pentru a explora in amanunt noul concept NZEB, arh. Norana Petre, proiectant certificat de cladiri pasive - CPHD si reprezentant al Norana Petre Birou Individual de Arhitectura, a dat curs invitatiei de a deveni, din nou, speaker la Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016 (editia a cincea), sustinand prezentarea cu titlul „Detalii specifice cladirilor cu consum redus de energie”. Referindu-se la acest subiect de actualitate, aflat in concordanta cu tematica evenimentului din 24 mai a.c., arh. Norana Petre a subliniat: „Realizarea imobilelor cu un consum redus de energie implica o alta abordare decat cea «traditionala» atat in faza de proiectare cat si in cea de executie. Astfel, mai mult ca oricand, se impune colaborarea tuturor specialistilor implicati intr-un astfel de proiect, care trebuie sa detina cunostintele necesare proiectarii si constructiei unei asemenea cladiri. Gestionarea corecta a detaliilor de executie are un rol esential in obtinerea unor imobile caracterizate atat de un consum redus de energie, cat si de un confort termic ridicat, prin minimizarea impactului puntilor termice asupra performantei cladirii”. 

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS