Descriere: Datele furnizate de specialistii InterConnection releva faptul ca situatia semnalata pe piata est-europeana de tamplarie termoizolanta este reprezentativa pentru Europa Centrala si de Est (EEC), zona in care produsele din aceasta categorie au fost mult mai tarziu disponibile (in comparatie cu tarile puternic industrializate). Practic, in spatiul EEC se inregistreaza – in continuare – o stare de absorbtie (cererea este mult mai mare in comparatie cu oferta), ceea ce impulsioneaza livrarile de ferestre. Noul studiu realizat de institutul InterConnection raporteaza vanzarile totale la preturi ex works, pentru toate canalele de distributie utilizate de societatile specializate, fiind utilizate si chestionare transmise conducerii executive a celor mai importanti producatori din bransa, precum si a companiilor specializate in comertul cu ferestre.
Conferentiar: Konrad HOLUBEK, director al filialei INTERCONNECTION CONSULTING GROUP - Barcelona
Studii: Universitatea de Management HEC din Paris;
Experienta profesionala: (2007) director al reprezentantei din Barcelona a Interconnection Consulting Group; responsabil pentru dezvoltarea afacerilor la societatea de consultanta Altran din Polonia; analist in cadrul departamentului de fuziuni si achizitii la KPMG Norvegia;
Alte studii: master in economie - Universitatea Aix Marseille III – Franta.
Descriere: Specialistii IFT Rosenheim au identificat noile tendinte in proiectarea de ferestre, fatade si executia de geam termoizolant. Simpozionul include o descriere a aspectelor inovatoare in ceea ce priveste designul ansamblurilor de tamplarie, precum si detalii referitoare la performantele de termo - fonoizolare, in conformitate cu normele europene. Totodata, vor fi disponibile informatii despre procedeele inovatoare de realizare a peretilor cortina, fiind descrise tehnologiile moderne de fabricare a geamului termoizolant. Unul dintre subiectele de interes este constituit de executia de ferestre cu vitraje lipite, acestea asigurand un coeficient de transfer termic superior sortimentelor traditionale.
Conferentiar: Dipl. Ing. Roland Fischer, director comercial la IFT Rosenheim
Studii: Facultatea de Inginerie Mecanica, specializarea Tehnologia Materialelor, la Institutul Georg Simon Fachhochschule din Nürnberg;
Experienta profesionala: (2007 - prezent) director comercial, IFT Rosenheim; (2001 -2006) sef departament cercetare la Forster Rohr und Profiltechnik AG, BU Profil Systeme in Arbon, Elvetia; (1989 - 2000) director de proiect la centrul de dezvoltare W. Hartmann & Co, Nürnberg, in domeniul fatadelor si al protectiei la foc.
Descriere: Reprezentantul IFT Rosenheim abordeaza tema termoizolarii la ferestrele executate din lemn stratificat, accentuand avantajele oferite de produsele din aceasta categorie. In cadrul subiectui, se ofera detalii complete despre diferentele dintre diversele esente utilizate, din punct de vedere al caracteristicilor de performanta aferente ansamblurilor de ferestre. Suplimentar, sunt descrise cateva sisteme constructive speciale - realizate din materiale cu aporturi izolatoare diferite - fiind efectuate comparatii intre acestea, in special in ceea ce priveste izolarea termica. In final, este descrisa o alta metoda de optimizare a ferestrelor din lemn stratificat - solicitata de tot mai multi beneficiari din Europa Occidentala - care consta in instalarea ferestrelor cu doua pachete de geam (fie vitraj dublu la interior si simplu la exterior, fie dublu la exterior si triplu la interior).
Conferentiar: Dipl. Ing. Roland Fischer, director comercial la IFT Rosenheim
Studii: Facultatea de Inginerie Mecanica, specializarea Tehnologia Materialelor, la Institutul Georg Simon Fachhochschule din Nürnberg;
Experienta profesionala: (2007 - prezent) director comercial, IFT Rosenheim; (2001 -2006) sef departament cercetare la Forster Rohr und Profiltechnik AG, BU Profil Systeme in Arbon, Elvetia; (1989 - 2000) director de proiect la centrul de dezvoltare W. Hartmann & Co, Nürnberg, in domeniul fatadelor si al protectiei la foc.
Descriere: Tema vizeaza un subiect de actualitate, din perspectiva implementarii cu succes a cerintelor cuprinse in specificatiile standardelor europene din bransa de tamplarie termoizolanta si fatade cortina. Astfel, pentru producatori, aplicarea marcajului CE la aceste categorii de produse si introducerea sistemului de certificare a calitatii constituie masuri fundamentale in vederea dezvoltarii ulterioare a afacerii, la nivel european.
Conferentiar: David Hepp, director adjunct departament certificare si supraveghere IFT Rosenheim
Experienta profesionala: (2005 - prezent) director adjunct departament certificare si supraveghere, IFT Rosenheim; (din 2002) director departament inspectie si supraveghere, IFT Rosenheim; (1992 - 2002) specialist in cadrul departamentului inspectie si supraveghere, IFT Rosenheim; (1990 - 1992) tehnician in cadrul Michelstadt/Odw; (1987 - 1990) tehnician in productie montaj ferestre si usi din lemn.
Descriere: Specialistul Veka prezinta solutii tehnice destinate executiei de tamplarie din PVC, subliniind adaptabilitatea sistemului din categoria premium Alphaline 90, ce poate duce la o izolare termica a ferestrei de pana la 0,8 W/mpK. De asemenea, vor fi reliefate avantajele utilizarii altor componente performante, cum ar fi sistemul pentru obloane Veka Sun (de 52 mm), precum si elementele de cuplare, disponibile intr-o gama diversa. Astfel, produsele Veka ofera utilizatorului siguranta si confortul necesare unei locuinte moderne, iar fabricantii de tamplarie au la dispozitie produse si servicii competitive.
Conferentiar: Dirk Lehmann, director aplicatii tehnice VEKA AG
Studii: (1988-1990) Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini la Universitatea Tehnica din Magdenburg;
Experienta profesionala: (1995 - prezent) director aplicatii tehnice VEKA AG; (1994) sef sectie centrale termice, Hoffmeier-Industrieanlagen GmbH din Hamm; (1992-1993) inginer automatizari, Deutschen Bundesbahn AG din Hamm; (1990) inginer Hoesch-Rohr AG din Hamm;
Alte studii: (1993-1995) studii aprofundate in tehnologia constructiilor de masini la Scoala Tehnica Superioara din Hamm; (1990-1992) inginerie mecanica industriala la Deutschen Bundesbahn AG din Hamm;(1983-1985) studii aprofundate la Scoala Superioara Politehnica din Guben.
Descriere: Noul sistem Trocal 88+, promovat de societatea Profine Romania, reprezinta o noutate pe piata romaneasca de tamplarie termoizolanta din PVC. Caracteristicile tehnice ale seriei inovatoare permit executia de ferestre si usi cu un design deosebit, in conditii de rentabilitate. Profilele, cu 6 camere, au o adancime constructiva de 88 mm si sunt prevazute cu garnitura mediana, fiind disponibile in variante de alb, Deco Style, Alu Clip si AluFusion. De asemenea, in cadrul sistemului pot fi montate vitraje de mari dimensiuni. Coeficientul de transfer termic al ferestrelor realizate cu Trocal 88+ este de 1 W/mpK.
Conferentiar: Gabriel Balasoiu, departament vanzari PROFINE ROMANIA
Studii: (1993 - 1999) Academia Tehnica Militara Bucuresti, specializarea "Constructii militare, civile si industriale";
Experienta profesionala: (2001 - 2007) reprezentant vanzari, Profine Romania - Bucuresti; (1999 - 2001) inginer vanzari, HT Troplast Romania - Bucuresti (marca Trocal); (1995 - 1996) colaborare cu firma Comproiect 92 din Ploiesti la realizarea unui soft in domeniul petrolier;
Cursuri de specializare: (1994) participant la programe de instruire in domeniul tamplariei PVC; (1996) curs de calculatoare atestat de Ministerul Educatiei (Word, Excel, Internet); (1994) curs de calculatoare atestat Autodesk (Autocad 14).
Descriere: Producatorii de ferestre trebuie sa-si diversifice oferta de tamplarie, astfel incat sa vina in intampinarea cerintelor clientilor. Fiecare ansamblu trebuie sa fie potrivit cu diversele intentii de utilizare, ceea ce presupune efectuarea unor procedee diferite de fabricatie. Sistemele performante de feronerie asigura posibilitatea de a realiza ferestre care au niveluri corespunzatoare de confort, design si siguranta. Astfel, fabricantii de tamplarie pot realiza multiple variante de ferestre si usi, care sa fie in concordanta cu orice exigenta a beneficiarului, avand un atu suplimentar in momentul negocierii contractului.
Conferentiar: Dipl. Ing. Lajos Kocsis, director engineering Roto Europa de Sud-Est
Studii: Universitatea de Vest pentru Economie si Industria Lemnului, Facultatea de Industria Lemnului (Ungaria);
Experienta profesionala: (2006-prezent) director engineering Roto Europa de Sud-Est; (2002-prezent) vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor de Usi si Ferestre din Ungaria; (1991-2006) director de vanzari pentru Ungaria in domeniul feroneriei; (1981-1991) director tehnic in domeniul productiei de ferestre din lemn.
Descriere: Odata cu dezvoltarea relatiilor comerciale, producatorii romani de ferestre intra in concurenta directa cu firme similare din intreaga Europa. Aceasta situatie implica atat riscuri, cat si oportunitati. Pentru a putea realiza ansambluri de tamplarie in conditii de maxima rentabilitate si flexibilitate, se impune o organizare optima in cadrul companiei, fiind vizate atat domeniile comerciale, cat si cele specifice productiei. De aceea, pentru producatori, devin extrem de importante urmatoarele aspecte: respectarea termenelor contractuale, mentinerea productiei in conditii economice de eficienta si pastrarea unui grad inalt de calitate. In cadrul seminarului, notiunile teoretice prezentate vor fi insotite de exemple practice din fabricile a trei producatori de tamplarie din Europa.
Conferentiar: Horst Klaes, director general HORST KLAES GmbH & Co. KG
Studii: (1980-1984) Studiul tehnologiei lemnului si PVC-ului la Fachhochschule Rosenheim;
Experienta profesionala: (1983-prezent) director general al Horst Klaes GmbH & Co. KG – lider pe piata mondiala in domeniul programelor de proiectare pentru tamplarie: consiliere in domeniul organizarii pentru mii de producatori de ferestre din intreaga lume; (1980-1984) Realizarea unui soft pentru producatorii de tamplarie; (1978-1980) Tehnician in cadrul departamentului de productie al unei mari fabrici de ferestre din lemn si lemn-aluminiu; (1975-1978) Pregatire profesionala in domeniul constructiei de ferestre in cadrul Hans Josef Klaes Schreinerei – mic producator de ferestre din lemn si PVC;
Alte studii: (1980-1984) Studii aprofundate in managementul proiectelor, calculatie si controlul calitatii.
Descriere: Domeniul fatadelor cortina este reglementat - la nivelul Uniunii Europene - prin standardul EN 13830:2004. Normativul se afla, in prezent, intr-o etapa de modificare si completare, cele mai importante aspecte fiind dezbatute de membrii grupului de lucru WG 6, din cadrul CEN/TC 33. Dintre tehnicienii care contribuie activ la aceste actiuni, se remarca reprezentantul ASRO, Lucian Petre, director general Alu Design - companie specializata in proiectarea peretilor cortina. O problema importanta, aflata pe masa de lucru a specialistilor, este reprezentata de definirea precisa a structurilor de pereti cortina. De asemenea, forul european ia in discutie detalii tehnice, cum ar fi limitarea sagetii normale maxime pe o fatada. Mai mult, se analizeaza oportunitatea includerii in sfera de influenta a standardului a altor elemente constructive, cum ar fi: fatade structurale, sere, elemente tip double-skin etc.
Conferentiar: Lucian Petre, director general ALU DESIGN
Studii: (1990 - 1995) Facultatea de Mecanica Fina din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti;
Experienta profesionala: (1999 - prezent) director general Alu Design; (1997 - 1999) inginer proiectant sectia aluminiu Aedificia Carpati; (1996 - 1997) inginer cu functia de director executiv la filiala Bucuresti a Tehnotur.
Descriere: In cursul celor opt ani de existenta, programul WinArhi si-a demonstrat calitatile. In comparatie cu alte aplicatii similare, este apreciat pentru usurinta si simplitatea modulelor specifice coordonarii activitatii unui showroom. Daca la acestea se adauga instrumente puternice si rapide, care gestioneaza procesul de productie, cum ar fi comenzile numerice pentru utilajele de ultima generatie, elaborarea documentelor in format electronic si urmarirea in timp real a productiei, inclusiv colaborarea cu programe tip ERP si gestiune economica, atunci se contureaza imaginea unui program bine conceput. Trebuie mentionata si stabilitatea deosebita a programului si service-ul prompt care este oferit. In cadrul seminarului tehnic, vor fi prezentate ultimele realizari si facilitati ale programului WinArhi.
Conferentiar: Vladimir Peta-Velin, director general DUALSOFT
Studii: Facultatea de Automatizari si Calculatoare, Universitatea de Vest din Timisoara;
Experienta profesionala: (2001 - prezent) director general Dualsoft; (1997 - 2001) reprezentant comercial feronerie Schüring, la firma Mondo Style;
Alte studii: Diploma Profesionala in Management la CODECS .
Descriere: Firmele de succes se bazeaza pe decizii corecte! Pornind de la premisa ca Romania este o tara membra a Uniunii Europene, iar din punct de vedere economic ne aflam intr-o perioada de crestere, diferenta dintre competitori o fac tocmai strategia si deciziile luate la momentul oportun. Avand experienta si traditia ultimilor 25 de ani in domeniu, precum si solutiile la cerintele si dezideratele a peste 6.000 de clienti in toata lumea, acest seminar isi propune sa accentueze importanta componentei legate de organizarea, gestiunea si controlul afacerii din punct de vedere al fluxului de informatii.
Conferentiar: Dipl. Ing. Raoul Stefan Iovanut, Area Manager Romania & Moldova in cadrul HORST KLAES GmbH & Co. KG
Studii: (1998-2004) Facultatea de Inginerie Tehnologica, sectia "Roboti Industriali" din cadrul Universitatii Transilvania - Brasov;
Experienta profesionala: (2007-prezent) Area Manager Romania & Moldova in cadrul Horst Klaes GmbH & Co. KG; (2005-2007) Sales Manager Klaes Romania SRL;
Alte studii: (2002-2004) Bursa de studii si specializare la Fachhochschule Heilbronn.
Descriere: Specialistii Sika au conceput produse utilizate in cadrul noilor procedee tehnologice de realizare a tamplariei termoizolante, cum ar fi fabricarea ferestrelor cu vitraje lipite. Astfel, vor fi prezentate noi metode de asamblare, tipuri de adezivi si sisteme de profile specifice acestei aplicatii. Totodata, se vor aborda si aspecte economice referitoare la implementarea metodei inovatoare de executie a ferestrelor, fiind reliefate avantajele la nivel de producator si montator, precum si beneficiile clientului.
Conferentiar: Radu Vieru, Industry Manager Sika Romania
Studii: Facultatea de Mecanica in cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" - Iasi;
Experienta profesionala: (2004 - prezent) Industry Manager Sika Romania; (2003-2004) reprezentant tehnic Michelin Romania; (2001-2003) reprezentant comercial Sicomed SA;
Alte studii: masterat in "Sisteme de cogenerare a energiei electrice si termice", Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi.
Descriere: Elementele de acoperire a cladirilor afecteaza imobilele din punct de vedere estetic si arhitectural. De asemenea, au o influenta directa asupra consumului energetic global, asigurand un nivel optim de confort termic si acustic. Mai mult, fatadele cortina afecteaza direct nivelul de transmisie luminoasa, precum si pe cel de securitate pasiva si activa. Cu alte cuvinte, un perete cortina da valoare cladirii. Ingineria fatadelor constituie - de fapt - arta de a rezolva in mod integrat provocarile estetice, de mediu, energetice si structurale, in vederea obtinerii unor elemente de inchidere care sa garanteze un habitat confortabil.
Conferentiar: Kotalakidis Konstantinos, CEO GLASSCON SA
Studii: Facultatea de Constructii Civile din cadrul Universitatii Tehnice din Darmstadt, Germania;
Experienta profesionala: (1999 - prezent) director executiv Glasscon SA (1998); director de proiect Schüco International pentru obiectivele "Centru medical" si "Teatrul Queens", din Salonic; (1998) asistent-partener la biroul tehnic “Drees & Sommer” din Frankfurt, Germania; (1998) partener la societatea de constructii Emporodomiki OE; (1995-1996) profesor de limbi straine la scoala “Frank Trysna” din Darmstadt; (1994-1996) asistent-partener “Drees & Sommer” in Frankfurt, Germania; (1993 – 1994) asistent universitar la Institutul de Betoane din cadrul Universitatii Tehnice din Darmstadt, Germania;
Alte studii: Doctorat cu tema " Structuri de rezistenta vitrate si comportamentul acestora la incarcari seismice" la Universitatea Aristotel, din Salonic - Grecia
Descriere: Tehnologiile moderne de executie a structurilor tip fatade cortina se bazeaza pe principii care sa respecte noile exigente ale utilizatorilor, precum si cerintele cuprinse in standardele europene. Unul dintre aspectele luate tot mai des in considerare de arhitecti consta in configurarea peretilor cortina complet vitrati, care sa ofere un grad inalt de termo-fonoizolare si sa contribuie la personalizarea imobilelor. Astfel, noua tendinta in proiectare o constituie realizarea de fatade cortina structurale. In cadrul prezentarii, vor fi expuse proprietatile materialelor Sika destinate acestui domeniu de aplicabilitate, cum ar fi: adezivi si sigilanti siliconici utilizati la a doua sigilare a vitrajelor termoizolante, la lipirile structurale, la sigilarea rosturilor exterioare etc. De asemenea, vor fi furnizate informatii despre managementul proiectelor si testele ce se recomanda a fi efectuate.
Conferentiar:

Radu Vieru, Industry Manager Sika Romania

Studii: Facultatea de Mecanica in cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" - Iasi;
Experienta profesionala: (2004 - prezent) Industry Manager Sika Romania; (2003-2004) reprezentant tehnic Michelin Romania; (2001-2003) reprezentant comercial Sicomed SA;
Alte studii: masterat in "Sisteme de cogenerare a energiei electrice si termice", Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi.
Descriere: Maratonul reprezinta un simbol strategic pentru o organizatie care vrea sa aiba succes pe termen lung. Vremea afacerilor rapide a trecut, iar piata a intrat in etapa de maturizare. Cei care vor ramane in cursa nu vor mai fi alergatorii pe distante scurte, ci maratonistii. Persoanele care au asistat la un maraton stiu ca: planificarea asigura succesul; trebuie efectuata o analiza permanenta a ceea ce se intampla; concentrarea pe prioritati este foarte valoroasa; antrenamentul permanent constituie o necesitate, este nevoie de multe zile de efort pentru o singura zi de succes; important este sa se finalizeze ceea ce s-a inceput; se impune focalizarea atentiei pe rezolvarea prioritatilor; tenacitatea este esentiala; limitele sunt doar mentale; cei ce rezista slabiciunilor vor termina cursa; succesul nu este o destinatie, ci o calatorie.
Conferentiar:

Dan Lixandru, director general PRO BUSINESS CONSULTING

Studii: (1995 - 1999) Facultatea de Sociologie, Universitatea Bucuresti; (1988 - 1994) Facultatea de Electrotehnica, Universitatea Politehnica, Bucuresti;
Experienta profesionala: (2002 - prezent) director general Pro Business Consulting, companie specializata in training, coaching si dezvoltare organizationala; (1998 - 2005) training manager, head of traininig & education, coordonator training, trainer ING Group; (1994 - 1998) inginer de vanzari, manager de zona in companii din urmatoarele industrii: sisteme de alarma, copiatoare, electrocasnice;
Alte studii: (1997 - 1999) Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Departamentul de Relatii Internationale.
Descriere: Esentai Tower - din Alma Ata, Kazahstan - reprezinta un proiect dezvoltat de compania Capital Partners, fatada cortina fiind executata de firma Fenis System, cu sisteme Reynaers. La aceasta lucrare sunt folosite serii CW 86, CW 60 si CS 77, structura vitrata avand o suprafata de 25.000 mp. Cladirea, cu un regim de inaltime de 36 de etaje, constituie cel mai modern proiect de acest tip din regiune, fiind destinata - printre altele - gazduirii sediului local al retelei hoteliere Marriott. In cadrul prezentarii vor fi analizate detaliile tehnice si de proiectare, care au impus utilizarea unor metode atipice de executie.
Conferentiar: Daniel Popa, director general Reynaers Romania
Studii: Facultatea de Comert, Academia de Studii Economice - Bucuresti
Experienta profesionala: (2005 - prezent) director general Reynaers Romania; (2002 - 2005) reprezentant comercial Alumil Rom Industry.



Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS