Premiile EURO-Constructii se acorda in fiecare an pentru a recunoaste excelenta in afaceri a companiilor din constructii/ instalatii si pentru a prezenta realizarile acestui sector intregii comunitati de afaceri. Distinctiile au fost decernate in opt categorii, evaluarea si clasificarea firmelor premiate fiind efectuata de membrii redactiei Agenda Constructiilor, entitate independenta ce prelucreaza informatii de afaceri pentru constructii, instalatii si alte sectoare conexe.

Un numar total de 29 de companii si 7 organizatii institutionale din domeniile de constructii si instalatii au fost premiate cu Trofeul EURO-Constructii in cadrul primei editii de decernare a acestor distinctii. Gala de premiere a avut loc la data de 19 mai 2014 in sala Atlas din cadrul Radisson Blu Hotel - Bucuresti, fiind parte integranta a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii. Evenimentul a fost organizat de publicatia Agenda Constructiilor, la manifestare fiind participand peste 300 de invitati.

"Am supravietuit impreuna incercarilor din ultimii ani, iar acum ne pregatim, tot impreuna, pentru un nou ciclu de crestere. Chiar daca in prezent piata este guvernata de interese divergente, redactia Agenda Constructiilor & Fereastra incearca sa va ofere permanent noi repere. Ne propunem sa evidentiem realizarile firmelor in domeniul constructiilor eficiente energetic (sustenabile) - reprezentate prin dezvoltarea de produse noi (furnizori), executia de cladiri (antreprenori & firme de executie), dezvoltare (arhitectura, proiectare, finantare etc.), in contextul in care dezvoltarea durabila, protectia mediului, certificarea cladirilor si actiunile de responsabilitate sociala se afla in centrul preocuparilor noastre jurnalistice. Suntem atenti la calitatea comunicarii, fiind direct interesati sa incurajam transparenta in transmiterea de date si informatii ce au continut util", a declarat Ovidiu Stefanescu, Senior-Editor al publicatiei Agenda Constructiilor.

Cele 29 de trofee si sapte premii au fost acordate pentru promovarea de solutii inovatoare in domeniul constructiilor sustenabile si contributia speciala adusa la dezvoltarea pietei de constructii si instalatii din Romania:

SISTEME DE ZIDARIE, IZOLATII & FINISAJE:

Carpatcement Holding
Henkel Romania
BASF Romania
Ceramica SA - Iasi
Xella Ro
Saint-Gobain Construction Products Romania - Rigips Business Unit
Fabryo Corporation
Baumit Romania Com
Kingspan
Rockwool Romania
Velux Romania

SISTEME HVAC & INSTALATII APA:
Siemens - Divizia Building Tehnologies
Grundfos Pompe Romania
Daikin Airconditioning Central Europe - Romania
Vaillant Group Romania
Robert Bosch - Departament Termotehnica
Teraplast SA

INSTALATII ELECTRICE & AUTOMATIZARI:

Schneider Electric Romania
Eaton Electric

SISTEME DE HALE & STRUCTURI METALICE:
Lindab Romania
Ruukki Romania

UTILAJE SI ECHIPAMENTE:
Schindler Romania
Hilti Romania

ANTREPRENORI & DEZVOLTATORI:
Strabag Romania
Bog'Art
Skanska Romania
AFI Europe Romania

ARHITECTURA & PROIECTARE:
Epstein Architecture & Engineering
Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE)

ASOCIATII & ORGANIZATII
Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR)
Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR)
Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC)
Romania Green Building Council (RoGBC)
Buildings Performance Institute Europe (BPIE)
Camera de Comert Romano-Germana - platforma Econet
Habitat for Humanity Romania

Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro.




Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS