Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: "Discutiile referitoare la rolul coeziunii teritoriale in ansamblul politicilor comunitare dureaza de cativa ani, perioada in care Guvernul Romaniei si-a prezentat punctele de vedere si pozitiile oficiale fata de acest subiect. Ne aflam acum in fata altor provocari, cea mai importanta fiind negocierea unui nou pachet legislativ pentru urmatoarea perioada financiara. In propunerea publicata de Comisia Europeana se acorda un rol important coeziunii teritoriale. Pentru a beneficia de acest lucru este nevoie ca la nivel national sa existe tinte clare si asumate la diferite niveluri teritoriale, cu privire la principalele obiective de dezvoltare si mecanismele de implementare. Incercam sa facilitam schimbul de opinii si puncte de vedere cu privire la semnificatiile actuale ale conceptului de coeziune teritoriala in contextul strategiei Europa 2020 si al propunerilor privind politica de coeziune 2014-2020. O corecta aplicare practica a conceptelor legate de coeziunea teritoriala va fi de mare ajutor in implementarea reusita a diferitelor programe operationale viitoare".

 

***

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) se implica in mod activ in promovarea conceptelor de constructii sustenabile si eficienta energetica pentru alinierea la strategia Europa 2020. In acest sens, ministerul participa in calitate de partener institutional la diverse conferinte specializate, implicandu-se inclusiv in organizarea unor astfel de evenimente. MDRT este si principalul partener al publicatiei Agenda Constructiilor in desfasurarea Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, eveniment ce va avea loc la data de 15 mai 2012.


Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS