Simpozionul sustinut de arh. Horia Mihai Nicolescu, vicepresedinte al Asociatiei pentru Securitatea la Incendiu (ASI), in cadrul Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, organizata la data de 15 mai 2012, la Radisson Blu Hotel din Bucuresti, vizeaza un subiect mai putin abordat de antreprenorii din tara noastra, insa care se afla in atentia specialistilor internationali. "Tehnologiile inovatoare ce asigura securitatea la incendiu contribuie in mod cert la o economie durabila si sustenabila, iar dintre acestea se disting solutiile intumescente de protectie la foc pentru lemn si agentii ecologici hipoxici de stingere a incendiilor. Daca faptul ca incendiile inseamna pierderi masive de valori si resurse, precum si poluarea mediului inconjurator reprezinta o afirmatie general acceptata, atunci utilizarea unor sisteme ecologice de protectie la foc contribuie la obtinerea unor constructii sustenabile, pentru ca permite ca spatiul interior sa fie utilizat cat mai eficient, reduce masiv costurile de intretinere pe intreaga durata de exploatare a cladirii, promoveaza conservarea resurselor   neregenerabile diminuate considerabil la nivel global (in special in ceea ce priveste lemnul) si sustine salvgardarea mediului inconjurator (mai ales a atmosferei)", se arata in cadrul expunerii ce va fi sustinuta de reprezentantul ASI.
***
Organizate in premiera de revistele Agenda Constructiilor si Fereastra, lucrarile Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2012 se deruleaza in paralel cu simpozioanele Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra. Tematica ambelor evenimente este complexa si vizeaza preponderent analiza modului in care noile prevederi ale directivelor europene (transpuse in normele nationale armonizate), referitoare la realizarea de imobile sustenabile si eficiente energetic, vor influenta piata autohtona de constructii, instalatii si domeniile conexe. Aceste noi idei si concepte au fost asimilate in legislatie si exercita in prezent o influenta puternica asupra pietei, determinand schimbari majore pe segmentele de proiectare, arhitectura, executie de cladiri si productie/livrari de materiale si tehnologii. Conferinta va include prezentari referitoare la obiectivele prioritare si implicatiile aplicarii strategiei europene pentru competitivitate, sustenabilitate si securitate energetica Europa 2020; tendinte in antreprenoriatul specializat si proiectarea ecologica; noutati in domeniul materialelor pentru reabilitarea anvelopei cladirilor (zidarie, izolatii, instalatii etc); sisteme pentru case pasive, case active si cladiri verzi; reglementari si noutati in domeniul auditului energetic al cladirilor; implementarea conceptului de dezvoltare durabila etc. Pentru inscrieri in auditoriul conferintei, click aici!

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS