Noi abordari de proiectare pentru cladirile sustenabile din Romania

Dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu, asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” – Bucuresti, arhitect partener la biroul Embryon Atelier si trainer in cadrul RoGBC, unde sustine un curs de „Principii Sustenabile de Proiectare Arhitecturala”, obligatoriu pentru cei care doresc sa obtina certificatul „Green Building Professional”, prezinta in plenul conferintelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra 2019 o tema de un larg interes, cu privire la noile abordari de proiectare pentru cladirile sustenabile din Romania.

In principiu, conferentiarul – prezent in premiera in aceasta calitate la EURO-Constructii si EURO-Fereastra, dupa ce a participat anterior, in auditoriu, la cateva editii ale evenimentelor –, se va referi la sistemele de certificare si proiectare a cladirilor sustenabile adaptabile in Romania; tipologii si filosofii privind abordarea proiectarii cladirilor sustenabile; principii de proiectare sustenabila si eficienta energetica;, asigurarea conditiilor de confort, scopul principal al edificarii, respectiv la oportunitatile privind adaptarea legislatiei din domeniul proiectarii cladirilor la contextul european.

Reprezentantul RoGBC a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” - Bucuresti in anul 2008, iar in timpul studiilor universitare a fost bursier Socrates-Erasmus la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii din Genova - Italia. Studiile au fost incununate la nivel doctoral (intre anii 2008-2012), cu o teza ce a avut ca subiect „Proiectul Bioclimatic in Arhitectura din Romania”, cercetarea doctorala fiind subventionata printr-un grant european, prin programul EDUCATI. Intre anii 2009 si 2010, dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu a desfasurat un stagiu de cercetare la Politecnico di Torino, Facultatea II de Arhitectura, in domeniul proiectarii sustenabile, implicandu-se in procesul de evaluare si etichetare sustenabila a unui ansamblu rezidential in curs de proiectare, amplasat in Milano - Italia. Dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu detine, de asemenea, o diploma de Master in Arhitectura, Muzeografie si Arheologie, atribuita de Accademia Adrianea din Roma - Italia (2010). In prezent, este asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” - Bucuresti, unde preda diverse discipline, precum: proiectare de arhitectura ecologica, constructii din lemn, otel, zidarie si beton, respectiv proiecte tehnice de specialitate.

In calitate de cercetator, dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu este autor al mai multor articole pe tematica proiectarii sustenabile, participand ca organizator si conferentiar la o serie de conferinte pe teme precum proiectarea sustenabila in arhitectura, design universal, insertii contemporane si muzee pe situri cu valoare de patrimoniu. De asemenea, a participat ca indrumator la diferite workshop-uri dedicate studentilor. In perioada 2013-2014, cu scop didactic, a fost implicat in echipa EFdeN, participanta la concursul international Solar Decathlon Europe 2014; ulterior, s-a implicat in coordonarea procedurii de obtinere a autorizatiei de construire a prototipului EFdeN, in Bucuresti. Activitatea sa profesionala este completata in cadrul unei tinere echipe de proiectare din Bucuresti, unde activeaza ca arhitect cu drept de semnatura, oferind si consultanta in aplicarea principiilor eco-compatibile in interventiile asupra cladirilor noi si a celor existente. Pentru informatii suplimentare si inscrieri la conferinte, click aici!

PARTENERI INSTITUTIONALI

OAR
CIROM
AICPS
FPSC
ADUC
CNI
ARACO
RGBC
CTDS
PPTT
AHK
PSC
APIVMR
ROENEF
OER
OAER
ROMEPS
PRO-NZEB
AAECR
mfe
ECONET
BPIE
APMCR
UAUIM
UTCB
SIEAR
ASI
AIIR
AIVR
ARCA
PREFBETON
PROBCA
CSOC
FGS

ORGANIZATORI

Agenda
FEREASTRA
DEPARTAMENT ORGANIZARE: Adresa: Str. Ienachita Vacarescu 17, Sector 4, Bucuresti; Tel./Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17; E-mail: office@agendaconstructiilor.ro
© Copyright 2007-2024 EURO-Constructii & EURO-Fereastra.
Click aici pentru revocare consimțământ Cookie