Noutatile tehnologice - mai ales cele referitoare la sistemele destinate executiei de ferestre, usi, pereti cortina si elemente speciale - au reprezentat intotdeauna un subiect extrem de atractiv al Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra, inca de la prima editie a acestui eveniment, ce a devenit - in timp - un reper al pietei nationale de profil si un punct traditional de intalnire a expertilor bransei. Astfel, cu prilejul EURO-Fereastra 2016, eveniment aflat la a opta editie si ale carui lucrari vor avea loc in paralel cu ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016 (editia a cincea), fiind programate la data de 24 mai a.c., in Sala Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium Romania, se va adresa auditoriului, prezentand tema intitulata „MasterLine 8 - sistemul pentru ferestre al viitorului”. De altfel, pentru a marca importanta ambelor evenimente, Reynaers Aluminium a decis sa sustina si in 2006, in calitate de partener, lucrarile conferintelor.
Referindu-se la cele mai importante aspecte ale activitatii companiei pe care o reprezinta, in prima parte a acestui an, managerul subsidiarei din tara noastra a precizat ca „60% din vanzarile pe plan local sunt reprezentate de profilele destinate fatadelor cortina, acestea fiind utilizate cu precadere pe segmentul dezvoltarilor imobiliare de tip office. Aceasta tendinta  a putut fi remarcata inca de la inceputul anului in curs, astfel ca in 2016 am livrat deja - sau ne pregatim sa furnizam - produse specifice pentru proiecte importante din acest domeniu. Cota de piata detinuta de Reynaers pe segmentul tamplariei din aluminiu pentru cladirile de birouri este in prezent de 15%, iar pentru 2016 ne-am planificat o majorare de cel putin cateva procente a acesteia”.
Lansat oficial pe piata romaneasca la finele lunii aprilie 2016, MasterLine 8 este rezultatul a trei ani de teste ce s-au desfasurat in cadrul departamentului de cercetare si dezvoltare din Belgia al grupului Reynaers, unul dintre liderii europeni ai segmentului solutiilor din aluminiu destinate domeniului constructiilor. „La realizarea MasterLine 8 au contat foarte mult solicitarile executantilor colaboratori, care trebuie sa fie tot mai competitivi, dar si patru mari trenduri care pot fi remarcate in acest moment in domeniul constructiilor, mai exact sustenabilitatea, urbanizarea, siguranta si designul. Conceput pentru profesionisti, MasterLine 8 se distinge, in opinia designerilor sai, prin faptul ca este mai bun, mai subtire, mai rapid, mai simplu, mai inteligent si mai rapid decat orice alt produs lansat pana acum de Reynaers”, a declarat Daniel Popa, cu privire la noutatea prezentata cu prilejul conferintei.

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS