La data de 23 mai 2017, incepand cu ora 8.00, Conferinta Internationala despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra, eveniment traditional pentru piata de profil, isi deschide pentru a noua oara portile pentru a gazdui aproape 400 de specialisti, inscrisi in cadrul evenimentului (ale carui lucrari se deruleaza in paralel cu ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, aflata la editia a sasea). Astfel, auditoriul - format din experti ai companiilor din sectorul de tamplarie, din bransa de constructii, instalatii si domeniile conexe, arhitecti, proiectanti, oficiali ai administratiei publice locale si centrale, ai unor organizatii patronale si profesionale, din partea mediului academic etc. - se reuneste, cu prilejul conferintei, in Sala Atlas a Radisson Blu Hotel Bucuresti, pentru a participa initial la o sesiune plenara, dupa care, in fata auditoriului, vor fi sustinute dezbateri ale unor teme de stricta actualitate pentru industria de ferestre. In cadrul sesiunii plenare, vor fi discutate, in mod interactiv, subiecte de actualitate, cum ar fi: perspectivele pietei nationale de constructii, din punctul de vedere al unor institutii publice, cele mai noi tendinte din sfera demersului arhitectural, analiza pietei nationale si est-europene de constructii, utilizarea materialelor sustenabile de constructii (ca solutii pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor), modalitati pentru imbunatatirea performantei termice a imobilelor si alte teme de real interes.
Dezbatere despre factorii de influenta a pietei nationale de ferestre si fatade
Dupa o pauza de cafea, ca de fiecare data, specialistii pietei de tamplarie se reintalnesc intr-un modul al salii Atlas, iar cu acest prilej se vor discuta cele mai noi aspecte care pot influenta piata nationala de ferestre si fatade. Punctele centrale de interes vor fi constituite, pe de-o parte, de analiza sectorului de tamplarie din zona Europei Centrale si de Est (CEE), pe baza celui mai recent studiu elaborat de Interconnection Consulting Group (si prezentat pe larg de analistul acestei institutii, Viorica-Maria Jeler), iar pe de alta parte de cele mai noi tendinte evidentiate de reputatul institut german IFT Rosenheim, ce sustine din nou, in calitate de partener tehnic, lucrarile conferintei. Astfel, in prezentarea directorului de marketing si comunicare al institutului german, ing. Jürgen Benitz-Wildenburg, inovatiile in domeniul tehnologiilor pentru ferestre, fatade, sticla si feronerie, in acceptiunea IFT Rosenheim, impreuna cu criteriile practice si exemplele (determinate prin studii de caz) pentru instalarea corecta a tamplariei, precum si impactul aplicarii normativului EN 16034 privind usile si ferestrele cu proprietati de rezistenta la foc si etanseitate la fum (inclusiv aplicarea, in zece etape simplificate, a marcajului CE in cazul acestor ansambluri ce au caracteristici aparte) constituie subiectele centrale ale sesiunii speciale a lucrarilor EURO-Fereastra.
Dupa un pranz de afaceri, auditoriul va asista din nou, in plen, la teme sustinute de experti ai pietei de constructii si ai unor institutii de prestigiu, care se vor referi la provocarile sectorului, in ansamblul sau, respectiv la perspectivele economice ale tarii noastre, ce apar intr-o noua paradigma, post-recesiune, dar cu anumite riscuri si provocari (inclusiv de natura politico-sociala) pentru companiile specializate. In final, un alt punct de atractie din cadrul evenimentului il va reprezenta, fara nicio indoiala, gala premiilor pietei de tamplarie si fatade, unde cei mai importanti operatori ai bransei vor primi premii de excelenta - Award of Excellence - si Trofeele EURO-Fereastra.
Editia a noua se prefigureaza a fi un succes
In consecinta, cea de-a noua editie a Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra se prefigureaza a fi din nou un succes, mai ales ca, in mod similar evenimentului din 2016 - si pentru al saselea an consecutiv - simpozioanele vor fi prezentate in paralel cu cele ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii (editia a sasea). Programul ambelor manifestari, aflat momentan in curs de elaborare, va fi conceput astfel incat sa raspunda cerintelor de comunicare ale specialistilor bransei de constructii si sectoarelor conexe, inca o data accentul urmand a fi pus pe initiativele de dezvoltare a imobilelor sustenabile si pe eficienta energetica a ansamblurilor performante de tamplarie si pereti cortina, cu accent asupra noutatilor din domeniu: sisteme de profile si vitraje performante, aplicatii software etc. In mod traditional, evenimentul este organizat in colaborare cu prestigiosul Institut pentru Tehnica Ferestrelor IFT Rosenheim, din Germania, urmand a fi sustinut de numerosi parteneri, inclusiv institutionali. Ca intotdeauna, conferinta ofera un spatiu optim de intalnire si interactiune intre publicul avizat si reprezentantii autoritatilor competente, centrale si locale sau cu personalitati din mediul academic. O componenta distincta a conferintei din 2017 este reprezentata de gala premiilor EURO-Fereastra (editia a patra), iar cu acest prilej noi companii si personalitati din sectorul de tamplarie termoizolanta vor fi distinse, intr-un cadru festiv, cu Trofeele EURO-Fereastra si cu diplome de excelenta - Award of Excellence. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS