Tema propusa de presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), arh. Serban Tiganas, la Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016 (editia a cincea) - eveniment ce va avea loc la data de 24 mai a.c., in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, evidentiaza o abordare atipica a domeniului constructiilor - si mai ales in ceea ce priveste conceptele de dezvoltare durabila in acest sector de activitate si de crestere a performantei termice a imobilelor. Astfel, „Cum masuram performantele constructiilor si, mai ales, pentru cine?” reprezinta titlul dezbaterii interactive dintre reputatul arhitect - cunoscut pe piata mai ales ca promotor al ideii de calitate in constructii, inca din etapa proiectarii - si auditoriul format din peste 300 de specialisti ce vor asista la prelegerile sustinute in plenul evenimentelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra, incepand cu ora 8.00.
„La nivel european se vorbeste despre decalajul dintre performantele normate ale constructiilor si cele reale, care se pot constata dupa construire. Prea putin se masoara ceea ce este de fapt cel mai important atunci cand vorbim despre cladiri - si anume satisfactia utilizatorilor. Discutiile despre energie sunt disproportionate in raport cu celelalte calitati pe care trebuie sa le ofere orice constructie. Acest decalaj (denumit «The Performance Gap») trebuie redus, dar pentru aceasta avem nevoie de o alta perspectiva, mult mai umana, asupra constructiilor”, a declarat arh. Serban Tiganas, referindu-se la subiectul ce va fi supus atentiei auditoriului.

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS